Inte belysning men borde belysas

Den Oändliga Kampen med Påslakan

Vi har alla varit där. Du har köpt ett helt nytt påslakanset med ett motiv som får ditt hjärta att sjunga - kanske är det flamingos eller rymdskepp, kanske klättrande koalor. Och du är så spänd på att svepa in dig i dessa nya, mjuka lakan och bege dig till drömmarnas värld.

Men först… Du måste få påslakanet på täcket. Och där börjar komedin.

Kampen tar sin början

Det börjar alltid med att du försöker skaka påslakanet över täcket. Du lyfter täcket, skakar påslakanet och hoppas på att det kommer att landa perfekt. Men istället är det som en dålig match på en trampolinpark. Du skakar och skakar men täcket vägrar att landa rätt. Och plötsligt är du där, instängd i påslakanet som någon sorts lakan-spöke.

Suddiga Instruktioner, Förvirring, Ångest

OK, så skakningsmetoden fungerade inte. Du läser på paketet. "Vänd ut och in, hitta hörnen, skaka över." Det är som att försöka förstå en dåligt översatt manual från ett IKEA-möbel. "Hitta hörnen?" Vilka hörn? Alla ser likadana ut! Och "skaka över" låter som något en trummande rockstjärna skulle göra på scen.

Segerns Sötma

Men till slut, efter att ha kämpat, svurit och kanske fällt en tår eller två, har du gjort det. Täcket ligger fint i påslakanet, inga klumpar, inga utstickande hörn. Du faller ner på sängen, utmattad men triumferande. Och just när du stänger ögonen, inser du att du glömt örngottet...

Så till alla er där ute som känner igen er i detta - ni är inte ensamma. Påslakanset kan vara roliga, frustrerande, förvirrande och till och med en smula terroriserande. Men vi älskar dem ändå. Och nu, om ni ursäktar mig, så ska jag försöka hitta rätt sida på mitt örngott.

Vill avsluta detta blogginlägget med att varmt rekommendera sovfabriken.se, dom har fyllt våra sovrum med deras snygga sängkläder, bland annat blommiga påslakan och randiga örngott. Eller upptäck enkelheten med istället för vanliga lakan smidigt använda dra-på-lakan


Pease out friends, hoppas ni tyckte min inlägg var lite underhållande. Och jag tror definitivt att du varit med om något liknande tidigare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lågenergihus

Hur stor miljöpåverkan har bergvärme